ТУЗДАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР

Учурда кожойкелер банкаларын жууп, кышкы салаттардын камын көрө баштаган кез. Келиңиздер, бул жолу жашылчалардын түрлөрүн чогуу туздайлы.

АШКАНА СЫРЛАРЫНАН

  • Туз бат сиңиш үчүн бадыраңдын эки башын кесип коюу керек.
  • Бадыраң туздаганда уксустун ордуна кызыл карагатты же анардын данын кошсоңуз, өзгөчө даам берет.
  • Эгер туздаган бадыраңыңыз атып кетсе, суусун төгүп, помидордун ширесине укроп, петрушка, сарымсак, жарым чай кашык лимон кислотасын кошуп кайнатып, үстүнө куюп жаап койсоңуз болот.
  • Бадыраңдын үстүнө 2-3 помидорду терип жапсаңыз, ал атылып кетүүдөн сактайт.

“УКСУССУЗ ТУЗДАЛГАН БАДЫРАҢ”
Керектелүүчү азыктар:

ЖАСАЛУУ ЖОЛУ:

  1. Бадыраңды жууп, эки учун кесип, 2-3 саатка муздак сууга чылап коёбуз.
  2. Андан соң сарымсак менен кызыл калемпирди жууп-тазалайбыз.
  3. Алдын ала бууланган банкалардын астына укроп, сарымсак, лавр, хрен, карагат жалбырактарынан, андан соң бадыраң менен калемпирди тизип салып чыгабыз.
  4. Кайнак сууну үстүнө куюп
    10-15 мүнөткө коё туруп, төгүп салабыз. Бул процессти эки жолу кайталайбыз.
  5. Үчүнчү жолкусунда банкага (3 литрлик) 1 аш кашык кумшекер, 2 аш кашык туз, 1 чай кашык лимон кислотасы, жарым таблетка аспиринди салып, үстүнө кайнак суудан куюп, капкагын бекитебиз.
  6. Жабылган банканы көмкөрүп, жылуу ороп коюуну унутпаңыз.
“АССОРТИ”
Керектелүүчү азыктар:

ЖАСАЛУУ ЖОЛУ:

  1. Бадыраңды жууп, эки учун кесип, 2-3 саатка муздак сууга чылап коёбуз.
  2. Калган жашылчаларды жууп, тазалап, аарчып даярдап алабыз.
  3. Алдын ала бууланган банкаларга жашылчаларды ирети менен тизип салып, кайнак суудан куюп 10-15 мүнөткө капкагын жаап тыныктырып, кайра төгүп салабыз. Бул процесс эки жолу кайталанат.
  4. Эми маринадды даярдайбыз. Ал үчүн 3 литр сууга 1 аш кашык кумшекер, 2 аш кашык туз салып кайнатып, ага тууралган укропту, сарымсакты кошуп 5 мүнөт кайна­тып алабыз. Алгач кайнап жаткан маринадды, андан кийин 1 чай кашык уксусту (1 литрлик банкага) куюп, банканын оозун бекитип, муздаганча жылуу ороп коёбуз.

Дамира Арстанова
kenesh@super.kg

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Комментарийлер (7)
anuka
2011-08-29 10:37:48
жакшы
0
jigitt
2011-09-01 18:45:29
ошонтсе эле атылбай калабы?
0
Asus84
2011-09-02 09:06:42
jasap koryw kerek tolko ewike koyo turuw kerek bolboso atylsa yidy bulgait
0
saya4ka
2011-09-02 15:48:29
жакшы экен. Мен кантип жапса болот деп ойлоп журчу элем... Рахмат, эми кылып коруш керек экен.
0
arzuu1
2011-09-20 00:15:36
менин методум да ушундай эле.
0
patriot_kyrgyzstan
2012-04-27 15:58:46
жакшы рахмат
0
nolvan
2012-05-18 20:37:05
зоргоооооооооо
0
№ 460, 26-август - 1-сентябрь, 2011-жыл
БАШКЫ БЕТ
СОҢКУ КАБАР
СУПЕР-ИНФО
SUPER.KG ВИДЕО
МЕДИА-ПОРТАЛ
Кинозал
ЖЫЛНААМА
Суперстан