Ысыкка чыдабай көлөкө издеп, суусап турган маалда чаңкаганыңызды кандыра турган суусундук ичип алганга эмне жетсин. Кыргыздын улуттук ашканасы табигый азыктардан жасалган суусундуктарга бай. Аларга жарма, максым да кирет. Максым – талкандан жасалган жарманын ачытылганы. Ал эми жарманы ачытпай, жөн гана ага ак (сүт, айран, сүзмө) кошуп ичкендер да бар. Келиңиз анда, көбүрүп-жабырган максым кантип жасаларын үйрөнүп алыңыз.
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
8-10 литр максым даярдайм десеңиз: Ушунча өлчөмдөгү сууга
тоң май – 2 аш кашык,
ун – 2 аш кашык,
талкан – 400-600 грамм, көрөңгө – 400-500-грамм, татымына жараша туз.
БИЛИП АЛЫҢЫЗ:
Ширин Турдакунова
kenesh@super.kg