ЛАГМАН ҮЧҮН КОШУЛМА

«Күздүн бир күнү кышты багат» дегендей, сиздин бир жасаган салаттарыңыз кышка толук жетпесе да, канча бир убакыт багары шексиз. Андыктан төмөнкүлөрдү кожойкелик коллекцияңызга кошуп алыңыз.

(май менен)
Керектелүүчү азыктар:
Помидор – 5 килограмм
Пияз – 500 грамм
Сабиз – 1 килограмм
Болгар калемпири – 1 килограмм
Жандоо – 2 боо
Кинза – 1 боо
Укроп – 1 боо
Сарымсак – 3 баш
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Туз татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Сабиз менен болгар калемпирлерин төрт чарчы, жандоонун узундугун 1,5-2 сантиметрден, пиязды жарым шакекче кылып туурайбыз.
2. Помидорлордун үстүнө кайнак суу куюп, кабыгын сыйрып, эт туурагычтан өткөрүп, ширесин алабыз. Сарымсакты да өзүнчө эт туурагычтан өткөрүп алуу кажет.
3. Кинза, укроп майда тууралат.
4. Помидор ширесин отко коюп, 15 мүнөт кайнатабыз.
5. Шире кайнагыча көмөч казанга майды куюп, ага алгач пиязды, сарымсакты, сабизди, артынан болгар калемпирин, анан жандоону салып кууруп алабыз.
6. Помидор ширесинин үстүнө куурулган жашылчаларды жана туз, кинза, укропту кошуп, 10 мүнөт кайнатабыз.
7. Банкаларга бөлүштүрүп салып, ооздорун бекитебиз.

ЛАГМАН ҮЧҮН КОШУЛМА
(майсыз даярдала турган түрү)

Керектелүүчү азыктар:
Помидор – 5 килограмм
Болгар калемпири – 2 килограмм
Жандоо – 2 боо
Сельдерей – 1 боо
Туз татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Болгар калемпирлери төрт чарчы, сельдерей майда, ал эми жандоо узундугу 1,5-2 сантиметрден тууралат.
2. Кабыгы сыйрылып, эт туурагычтан өткөзүлгөн помидор ширеси отко коюлуп, 15 мүнөт кайнатылат.
3. Аталган убакыт өткөндө үстүнө болгар калемпирлерин салып, 10 мүнөт отко кармайбыз.
4. Акырында туз, жандоо жана сельдерейди кошуп 5-7 мүнөт кайнатабыз да, банкаларга бөлүп куюп, капкактарын бекитебиз.

БАКЛАЖАН ИКРАСЫ

Керектелүүчү азыктар:
Баклажан – 1,5 килограмм
Помидор – 1 килограмм
Сабиз – 5 даана
Болгар калемпири – 5 даана
Пияз – 5 даана
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Тоголок кара мурч – 1 чай кашык
Туз татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Баклажандардын ачуусу чыксын үчүн туздуу сууга чылап, 15-20 мүнөт кармайбыз. Анан суусун сыгып, башка идишке салабыз.
2. Помидор, баклажан, болгар калемпирин, пиязды майда чарчы туурап, сабизди сүргүчтөн өткөрүп алабыз.
3. Казанга майды куюп, алгач пиязды, анан сабиз, калемпир, баклажанды кууруп алабыз.
4. Эми үстүнө помидор, мурч, тузду кошуп 30 мүнөт кайнатабыз.
5. Даяр икраны банкаларга куюп, ооздорун бекем бекитебиз.

КАПУСТА САЛАТ

Керектелүүчү азыктар:
Капуста – 2,5 килограмм
Болгар калемпири – 500 грамм
Сабиз – 500 грамм
Пияз – 500 грамм
Кумшекер – 50 грамм
Өсүмдүк майы – 200 грамм
Уксус (9%) – 200 грамм
Туз – 2 аш кашык

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Капуста узунунан майда, болгар калемпирлери узунунан ичке тууралат. Сабизди сүргүчтөн өткөрүп, ал эми пиязды жарым шакекче кылып тууроо зарыл. Анан баарын чоң
идишке салабыз.
2. Тууралган жашылчалардын үстүнө кумшекер, май, туз кошуп аралаштырып, 1 саат тыныктырабыз.
3. Салат салынган идишти отко коюп, толук кайнап чыккандан кийин уксусту кошобуз да, дагы 15 мүнөттөй кайнатабыз.
4. Бышкан салатты банкаларга салып, ооздорун бекитебиз.

Айымдар, тиричилик үчүн керек болгон пайдалуу кеңештер, дасторконду жасалгалоо, түрлөп тамак бышыруу сиздин баш ооруңуз болсо, мындан ары ал маселеңиз жоголот. Гезитибиздин ар санында «Кожойкенин бурчу» рубрикабыз сиздер үчүн кызмат кылат. Сунуштарыңыз, сурооңуз болсо (0312) 32-33-26
номерине чалып же kenesh@super.kg дарегине кат жазсаңыз болот.

Канымжан Усупбекова
kenesh@super.kg

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Комментарийлер (12)
asil-08
2014-09-29 14:30:02
кудай буюрса баклажан икрасын жасап жаап коройунчу кошулмаларына караганда даамдудай корунот го.
+1
admin_superstan
2014-09-29 16:11:39
mahabat., саламатсызбы!
Ката оңдолду. Рахмат!
+1
Гулжигит
2014-09-29 17:19:23
Жандоо деген эмне?
+1
Umka220190
2014-09-29 17:25:22
Гулжигит, ал деген чөп. Ичи көңдөй эмес, кессең, тоголок болот. Лагман кошуп жүрүшөт, мага жакпайт ((
+1
Umka220190
2014-09-29 17:36:44
Гулжигит, Джандо — это разновидность стручковой фасоли. Используется для приготовления блюд из восточной кухни. Так же является обязательным ингредиентом для приготовления уйгурского лагмана. Внешний вид джандо напоминает стручковую фасоль только более удлиненной версий. Из этого чудесного растения готовят множества вкусных блюд. Джандо тушат, варят, парят, консервируют на зиму и даже делают салат из джандо
-1
aku
2014-09-29 18:47:47
Рецептеги кошулмалары канча литр чыгат ошону жазып койсо болмок мисалы мен 10 банка жапсам канча кг дан алышым керек
+1
pomposha_88
2014-09-30 00:36:46
Менимче 4 л
+1
Eliza83
2014-09-30 13:27:32
Баклажан икрасын мен жаптым.Даамы сонун болот.
+1
jasi
2014-10-02 12:03:43
Рахмаат, блокнотко жазып алдыым )
0
love8994
2014-10-02 17:58:18
ото керектуу кенештер экен чон рахмат !
0
Aizat_1991
2014-10-03 13:38:26
Чоон рахмат, суперчилер. Мен да жасайм ИншаАЛЛАХ
0
Keremet008
2016-09-10 15:23:05
Админ сизден суранам Дапанжи деген тамактын курамына эмне кошулат жазып бересиздерби?
0
№ 621, 26-сентябрь-2-октябрь, 2014-ж
БАШКЫ БЕТ
СОҢКУ КАБАР
СУПЕР-ИНФО
SUPER.KG ВИДЕО
МЕДИА-ПОРТАЛ
Кинозал
ЖЫЛНААМА
Суперстан