АШКАБАК КЫЯМЫ
Керектелүүчү азыктар:
Ашкабак – 1 килограмм
Кумшекер – 800 грамм
Жаңгак – 150 грамм
Апельсин ширеси – 2 аш кашык
Гвоздика (татымал) – 2 даана
Даярдоо ыкмасы:
КУЙМАК
Керектелүүчү азыктар:
Ашкабак – 400 грамм
Жумуртка – 2 даана
Ун – 150-200 грамм
Айран – 100 грамм
Кумшекер – 3-4 чай кашык
Туз – татымына жараша
Өсүмдүк майы – 200-300 грамм
Даярдоо ыкмасы:
«КЫЯЛ» КОТЛЕТИ
Керектелүүчү азыктар:
Ашкабак (тазаланган) – 500 грамм
Манна акшагы – 100 грамм
Сүт – 100 грамм
Жумуртка – 2 даана
Уй этинен фарш – 400 грамм
Пияз – 2 даана
Кумшекер – 1 аш кашык
Өсүмдүк майы – 200-300 грамм
Нандын күкүмү – 100 грамм
Туз – татымына жараша
Даярдоо ыкмасы:
Асыл Орозбекова
kenesh@super.kg