Дасторкон
“Эртең менен даамдуу тамак жесең, бир күндүк жакшы маанайды тартуулайт”,- дейт Гүланда айым. Эртең менен жолдошу Айбек Карымовду куймактын түрүн жасап берип кубандырган Гүланда айымдын дасторконунан даам сызалы.
ФАРШТАЛГАН КУЙМАК
Куймакка керектелүүчү азыктар:
Сүт – 1 литр.
Жумуртка – 6 даана.
Өсүмдүк майы – 2-3 аш кашык.
Ун – 450 грамм.
Татымына жараша туз.
Даярдоо ыкмасы:
Алгач жумурткаларды чалабыз. Андан соң үстүнө жылытылган сүттү куюп, аз-аздан ун себелеп тегиз аралаштырабыз. Андан соң туз менен майды кошобуз да, 10-14 мүнөт тыныктырып алабыз. Кызытылган мискейди өсүмдүк майы менен майлап, куймак куюуга киришебиз. Эске алчу нерсе, оттун табы өтө ысык болбошу керек.
Фаршка керектелүүчү азыктар:
Фарш ( кой же уй эти)– 500 грамм.
Помидор – 300 грамм (ширелүү болуш үчүн).
Пияз – 150 грамм.
Өсүмдүк майы – 2-3 аш кашык.
Көк пияз (кооздоо үчүн).
Татымына жараша туз, мурч.
Даярдоо жолу:
ЖҮГӨРҮ КОШУЛГАН САЛАТ
Ал эми капыстан келип калган конокторго ырчы Гүланда айым төмөндөгүдөй оңой салатты жасоону сунуштайт.
Керектелүүчү азыктар:
Краб таякчалары – 1 куту.
Маринаддалган жүгөрү – 1 банка.
Жумуртка – 3 даана.
Пияз – 1 даана.
Майонез.
Даярдоо жолу:
Гүланда камырдан жасалган тамактарды көп жасайт. Ошондой эле өзүнүн фантазиясы менен салаттардын түрлөрүн жасаганды жактырат.
Бахияна Сатылганова
star@super.kg