Дүйнө жүзү боюнча койдун кабыргасынан түркүн даамдар жасалып, казанда, электр мешинде, тандырда, грилде жана башкаларда бышырылып келет. Төмөнкү рецепттерге муздаткычта тоңдурулбаган жаш этти пайдалансаңыз жакшы.
КАБЫРГА «ТААЖЫ»
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Койдун кабыргалары – 1, 2 килограмм (2 бөлүк, ар биринде 7-8 кабыргадан)
Өсүмдүк майы – 4 аш кашык
Соя соусу – 2 аш кашык
Бал – 1 чай кашык
Пияз – 1 даана
Сельдерей – 3 сабакча
Картошка – 4-5 даана
Сарымсак – 2-3 тишче
Сабиз – 2-3 даана
Көк пияз – каалоого жараша
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
КАБЫРГА САМСА
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Кой эти – 250 грамм
Койдун кабыргасы – 7 даана
Пияз – 2 даана
Куйрук – 1 кесим
Катталган даяр камыр – 1 таңгак (упаковка)
Туз, мурч – татымына жараша
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
ФОЛЬГАДАГЫ КАБЫРГАЛАР
Керектелүүчү азыктар:
Койдун кабыргасы – 1 килограмм
Майонез – 100 грамм
Пияз – 2 даана
Лимон – 1 даана
Петрушка (же райхан) – каалоого жараша
Туз, мурч – татымына жараша
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Канымжан Усупбекова
kenesh@super.kg