Ашканадагы тоюмдуу жана витаминдүү болгон тамак-аштын бири – крем шорпо. Суюк шорпо менен пюре шорподон айырмаланып ага каймак, сүт жана айран кошулат. Негизги азыктары – жашылча, эт, балык. Күнүмдүк менюну крем шорполор менен толуктап, мыкты кожойке экениңизди көрсөтүңүз.
ТООК ЭТИНЕН КРЕМ ШОРПО
Керектелүүчү азыктар: (3 литр шорпого)
Соус үчүн:
Табитиңизге жараша ачуу калемпир жана сарымсак
Даярдоо ыкмасы:
Тоок этин кайнатып бышырып алабыз да, майда туурайбыз. Шорпосун төкпөй коюп коёбуз.АШКАБАК КРЕМ ШОРПОСУ
Керектелүүчү азыктар:
Даярдоо ыкмасы:
Ашкабактын данектерин алып, кабыгын аарчып, төрт чарчы түрүндө туурайбыз.ЖАШЫЛЧА КРЕМ ШОРПОСУ
Керектелүүчү азыктар:
Даярдоо ыкмасы:
Картошканы төрт чарчы, ал эми сабиз менен пиязды тегерек кылып туурайбыз. Казанга көрсөтүлгөн өлчөмдөгү сууну куюп, тууралган жашылчаларды салып, жай отто 15 мүнөт кайнатабыз. КРЕМ ШОРПОЛОР ҮЧҮН КАТЫРАК НАН
Керектелүүчү азыктар:
Даярдоо ыкмасы:
Нанды төрт чарчы формасында туурап алабыз.
Бактыгүл Момбекова
kenesh@super.kg