реклама
Супер-Инфодо жарнама
SUPER.KG порталында жарнама
Реклама в Супер-Инфо
Реклама на SUPER.KG
Архив
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
semetei

МАКАРОНДОР ПАРАДЫ: ТҮРЛӨП ТАМАК ЖАСАҢЫЗ

№779 6-12-октябрь, 2017-ж.


Узун, кыска, жалпак, түтүкчө, спираль, үлүл, бантик, кесме түрүндө... Бул макарон азыктарына таандык мүнөздөмө. Бүгүнкү күндө ашканабыздан анын жок дегенде эки түрүн таба алабыз. Келиңиз, макарон азыктарынан түрлөп тамак жасайлы.

ПОМИДОР ШИРЕСИНДЕГИ ПЕННЕ

30 мүнөт 2 порция

Керектелүүчү азыктар:

  • Пенне – 250 грамм
  • Помидор – 3-4 даана
  • Райкан – 1 тал
  • Сарымсак – 1 тишче
  • Зайтун майы – 2 аш кашык
  • Майдаланган грек жаңгагы – 1 чай кашык
  • Татымына жараша туз, мурч, кумшекер

Даярдоо ыкмасы:

  1. Помидордун үстү жагын акырын бычак менен ачакей түрүндө тилип, кайнак сууну жаба куябыз. Бул ыкма менен кабыгын сыйрып, сабагы өскөн жерин кесебиз.
  2. Помидорду, аарчылган сарымсакты жана райкандын 3-4 жалбырагын блендерге салып томат ширесин даярдайбыз.
  3. Табадагы зайтун майы ысыган кезде томат ширесин куюп, майдаланган жаңгакты, татымына жараша туз, кумшекер, мурч салып боткодой коюуланганча жай отто 10 мүнөттөй кайнатабыз.
  4. Соус даяр болгончо макаронду 2-3 литр туздуу сууга кайнатып бышырып сүзүп алып, суусун сарыктырабыз.
  5. Бышкан макаронго томат ширесин, зайтун ашын кошуп аралаштырып койсок тамагыбыз даяр болот. Дасторконго коёрдо тамактын үстүнө сырдан себелеп, райкан жалбырагы менен кооздойбуз.


    ПАППАРДЕЛЛЕ КОЗУ КАРЫН МЕНЕН

    40 мүнөт 3 порция

Керектелүүчү азыктар:

  • Паппарделле макарону – 270 грамм
  • Козу карын (каалаган түрү) – 400 грамм
  • Өсүмдүк майы – 4 аш кашык
  • Каймак май – 110 грамм
  • Пармезан сыры –100 грамм
  • Сарымсак – 4 тишче
  • Укроп – 2 тал
  • Татымына жараша туз, мурч

Даярдоо ыкмасы:

  1. Козу карынды тазалап, жууп, кагаз майлык менен аарчып суусун сарыктырып алабыз да, жука кылып кесебиз.
  2. Сарымсакты аарчып майда туурайбыз.
  3. Сырды майда тиштүү сүргүчтөн өткөрөбүз.
  4. Табага майдан куюп сарымсакты кызарта кууруйбуз да, каймак майды салабыз.
  5. Каймак май эриген кезде тууралган козу карынды салып, татымына жараша туз, мурч кошуп жай отто 10 мүнөттөй кайнатабыз.
  6. Мискейге 2 литр сууну куюп, татымына жараша туз салып, макаронду бышырабыз да, сүзүп алабыз.
  7. Макарондун суусу сарыкканда аны куурулган козу карындын үстүнө салып, сырды, майда тууралган укропту кошуп аралаштырабыз. Тамагыбыз даяр!



«КУШ УЯСЫ»

40 мүнөт 4 порция

Керектелүүчү азыктар:

  • Капеллини макарону – 8 даана
  • Фарш – 400 грамм
  • Пияз – 1 баш
  • Сыр – 150 грамм
  • Жумуртка – 1 даана
  • Томат пастасы – 1 аш кашык
  • Каймак – 1 аш кашык
  • Кумшекер – 1 аш кашык
  • Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
  • Татымына жараша туз, мурч

Даярдоо ыкмасы:

  1. Аарчылган пияз, сырды майда тиштүү сүргүчтөн өткөрөбүз.
  2. Фаршка сүргүчтөн өткөрүлгөн пияздын жана сырдын жарымын, чийки жумуртка, татымына жараша туз, мурч кошуп аралаштырабыз.
  3. Макаронду туздуу сууга 3-5 мүнөт кайнатып, формасын бузбай чыгарып алабыз да, электр мешинин табасынын ичин майлап, ага тизебиз.
  4. Эми макарондун ортосун акырын ачып, эт туурамжысы менен толтурабыз.
  5. Пиязды майга кууруп, 300 миллилитр сууну куябыз. Суу кайнап чыкканда каймакты, кумшекерди, татымына жараша тузду салып, жай отто 5-7 мүнөт кайнатып соус даярдайбыз.
  6. Табага тизилген макарондун үстүнө ысык соусту куюп, сырдан текши себелеп, 180 градуста ысып турган электр мешине 20 мүнөткө салабыз. Бышкан тамактын үстүн буурчак менен кооздойбуз.


Италиялык ашпоздордун сыры:
Макарон азыктарын бышыруучу суу туздуу жана көлөмү көп болушу шарт.


Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  6 
Комментарийлер(5)
10.10.2017. 15:54 
Тайпасы:
Конок
Комментарийлердин саны:
5
Катталган:
27-09-2017
Соӊку аракети:
14-10-2017 22:56
Жынысы:
Белгисиз
+2
Даярдоо ыкмасын суроту мн коргозгулочу
10.10.2017. 16:04 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
18-01-2017
Соӊку аракети:
23-10-2017 02:42
Жынысы:
Белгисиз
+5
Ушул элеби азго. Бир жумадан кутуп аткам
12.10.2017. 10:33 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
100
Катталган:
13-02-2017
Соӊку аракети:
21-10-2017 19:20
Жынысы:
Белгисиз
+2
ozubuz dele idea jaratsak da bolot. Oiubuzga emne kelip, alardyn daamy aralashyp kalboosuna ishensek jasap korsok bolot. Bara bara konumush adatka ailanat
12.10.2017. 14:05 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
63
Катталган:
16-12-2015
Соӊку аракети:
23-10-2017 00:46
Жынысы:
Белгисиз
+9
Эч кимиси жакпады андан коро кууруп туруп плов жасасан баарынан соонун болот.
12.10.2017. 18:02 
Тайпасы:
Конок
Комментарийлердин саны:
9
Катталган:
30-09-2017
Соӊку аракети:
20-10-2017 03:24
Жынысы:
Белгисиз
+2
Пенне деген эмне? Тушунбодум?!
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макалага кирди:

Макалалардын саны:
19618;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2017 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
0,25063920021057