Классикалык – каймак май, сүт, крем-брюле, пломбир балмуздагы. Башкы курамы жаныбар майынан (каймак, каймак май жана башка) же өсүмдүк майынан (зайтун, жер жаңгак, жаңгак, күн карама, авокадо жана башка) турат.
Мелорин – негизги курамын өсүмдүк майы түзөт.
Шербет: жумшак балмуздак, негизин жемиш, мөмө, ширелер түзөт.
Жемиш музу (фруктовый лёд) – таякчадагы катуу балмуздак, негизги курамын шире түзөт, адатта сүт кошулбайт.
Муз (строганый) балмуздагы – музга жемиштердин майда кесимдери, жемиш пюреси, сироптору кошулат.
Италия музу – сироптуу жемиш пюресинин тоңдурулганы.
Гранита – кант кошулуп тоңдурулган жемиш музунун же шоколаддын кесектери (колотый).
Желато – жаңгак, шоколад жана жаңы үзүлгөн мөмө-жемиштер кошулган жумшак балмуздак.
Сандей – жемиш, мөмө, шоколад кошулуп жасалган жумшак балмуздак.
Спагетти-айс – көрүнүшү макаронду элестетет.
Dippin` Dots – түркүн түстүү катуу кичинекей шарик-балмуздактар.
Банан сплити – жемиштердин майда кесимдери, сироп, жаңгак, мөмөлөр кошулат.
Жемиш фостери – куурулган жемиштерге май, кант жана башкалар кошулуп жасалат.
Семифредо – мусс сымал пирожный-балмуздак.
Америка парфеси – йогурт, желе, каймактын бир нече катмарынан жасалат.
Фалуде – тамак-аш крахмалынын тоңдурулган жипчелерине шире, кээде мисте кошулуп жасалган балмуздак.
Канымжан Усупбекова