Ашкабак каротин менен ретинолго, В тобундагы витаминдерге, фолий кычкылына, темир, фтор, калий, калций, Омега-3 жана башка пайдалуу заттарга бай. Данегинде организм үчүн керектүү 40тан ашык компонент бар. Ал денедеги паразиттерге, өзгөчө чүчөк куртка каршы эң натыйжалуу каражат. Ал организмден ашыкча холестеринди чыгарып, сууну жана тузду баланстап турууга жөндөмдүү. Эркектин бел кубатын жакшыртат.
Бул жашылча кимдерге сунушталат, кимдерге болбойт? Кызыктуу маалыматты эң башкысы ашкабактан жасалган даамдуу тамак-аштын рецепттерин “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№783, 3-ноябрь, 2017-жыл) табасыз.
Белгилей кетсек, жакындарын даамдуу тамактар менен кубанткан кожойкелер үчүн ашкана бети кеңири орун берилди.